'Een op de tien winkels leeg'

Winkelkadaster Locatus is somber over de toekomst van retaillocaties. Volgens het bedrijf zorgt de oprukkende leegstand van winkelpanden ervoor dat in 2020 één op de tien retaillocaties zonder huurder komt te staan. Begin dit jaar was dat nog zes procent, zo schrijft Fashion United.

“In sommige gemeenten dreigt de leegstand zelfs op te lopen tot dertig procent”, laat Locatus weten. Het bedrijf wijdt de leegstand aan een teveel aan winkelpanden en gebrek aan regie, waar CBW-Mitex en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel eerder deze maand ook voor waarschuwden.

“Kleinschalige spelers worden verdrongen door formules met een groot oppervlak en veel vestigingen”, aldus Locatus. “Daarnaast leiden de groei van internet en daarmee de afnemende behoefte aan fysieke winkels, en het pensioen van veel ondernemers uit de babyboomgeneratie tot leegstand. Veel winkelruimte komt vrij en wordt niet meer ingevuld.”

De Nederlandse Raad van Winkelcentra organiseert 8 juni aanstaande een discussiedag over het onderwerp. Ruim tweehonderd geïnteresseerden hebben zich inmiddels ingeschreven voor de discussie en lezingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!