Sapph heeft nog een troef in handen

Rob Heilbron, eigenaar van lingeriemerk Sapph, laat zich middels een YouTube-video uit over de uitspraak van de rechtbank in Utrecht. De rechtbank bepaalde dat het lingeriemerk moest stoppen met de verkoop van bh’s met bandjes boven de cups. De beha’s zouden inbreuk maken op de auteursrechten van Marlies Dekkers. Sapph is Dekkers tevens een schadevergoeding verschuldigd.

In de video zegt Heilbron echter sterk bewijsmateriaal te hebben gevonden dat in deze zitting niet mee kon worden genomen. Een Amerikaans bedrijf, genaamd Kleinert, zou de desbetreffende beha al in 1965 hebben ontworpen. "Het jaar dat Marlies geboren werd”, aldus Heilbron.

Het is niet het eerste bewijsmateriaal dat Heilbron aanvoert. Eerder kwam de eigenaar al met een editie van de Washington Post uit 1948 aanzetten. Daarin staat een afbeelding van Amerikaanse lingerie met een bandje boven de cup. In het boek 1000 Dessous History of Lingerie zou tevens te zien zijn dat de dubbele bh-bandjes al sinds de jaren veertig worden gebruikt.

“Gefeliciteerd Marlies. Vandaag heb je gewonnen, maar ik zie je in de volgende ronde”, besluit Rob Heilbron de video. Het lingeriemerk liet weten binnenkort met de Nieuwe Victory-Serie op de markt te komen. Een range producten waar het gewraakte bandje is weggelaten. “Laten we eerlijk zijn, daar waren we inmiddels wel op uitgekeken”, aldus Heilbron. “Mocht in hoger beroep blijken dat we de bandjes toch mogen gebruiken dan zullen we nog een keer verbluffende serie uit brengen met afscheidsbandjes.”

Eerder: Sapph legt het af tegen Marlies Dekkers

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!