Aldi toch aan emballage-automaat

Aldi heeft besloten als laatste supermarktorganisatie in Nederland een emballage-automaat te gaan plaatsen. Daarvoor sloot de discounter een miljoenencontract met de Noorse leverancier Tomra. “We gaan bij Aldi zogenaamde compactors plaatsen, waarbij de flessen worden samengeperst. De kratten worden via een krattenband onderin de machine ingenomen”, zegt Ton Klumper, vice president West- en Oost-Europa bij Tomra.

De discounter wil het plaatsen van de emballage-automaten vlot laten verlopen. In het derde kwartaal van 2011 worden alle vijfhonderd winkels van een flessenpers voorzien. “Aldi beschikt eind dit jaar over het meest moderne emballagepark van alle retailers”, verwacht Klumper.

De discounter heeft ruim twintig jaar gewacht met het plaatsen van emballage-automaten. Reden hiervoor is de dreiging dat de statiegeldregelingen zouden worden aangepast. De retailer wilde geen tevergeefse investeringen doen. Met de invoering van de flessenpers komt er een einde aan de klantonvriendelijke wijze van inzameling. Door teruglopende omzetten en kostenbesparingen sloot Aldi de luiken die eerder werden gebruikt voor het inleveren van flessen. Kratten en flessen werden vanaf toen bij de kassa ingenomen en verzameld in grote zakken en op pallets.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!