Teisteringen IKEA zetten zich voort

En weer was een vestiging van woonwarenhuis IKEA in ons land het toneel van een incident. In de parkeergarage van IKEA in Delft werd zondag aan het einde van de middag in een onbeheerde winkelwagen een verdacht pakketje gevonden. Het Explosieven Opruimings Commando trof na enkele uren geen explosieven aan.

Wat er wel gevonden werd, wilde de politie in het belang van het onderzoek niet kwijt. Een speurhond van de politie was eerder aangeslagen bij het pakketje, waarop de politie de explosievenexperts inschakelde.

Zo’n zeshonderd bezoekers en personeelsleden moesten hun auto in de parkeergarage laten staan. Eerst werden zij opgevangen in een nabijgelegen hotel, waarna ze per bus werden overgebracht naar de TU Delft. Zondagavond en de daaropvolgende nacht kunnen ze hun auto weer ophalen.

IKEA wordt de afgelopen weken geteisterd door een reeks van incidenten. Zo deed de politie zaterdagavond ook nog een onderzoek in en rond het filiaal van de retailer in Groningen, na een bommelding. Deze melding kwam na sluitingstijd binnen en bleek later vals.

Het Zweedse winkelbedrijf besloot eerder deze week bij alle winkels in Europa extra beveiligers in te zetten. De politie tast nog in het duister over de daders en het motief van de aanslagen.

Eerder: IKEA zet extra beveiligers in

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!