Videoland en Movie MAX testen nieuw abonnementsconcept

De Retail Franchise Company (RFC) gaat in een Videoland- en Movie MAX-filiaal een nieuw abonnementsconcept testen. De zogeheten all you can eat-abonnementen worden naar verwachting per augustus/september uitgerold.

De all you can eat-abonnementen zijn er in vier varianten. Voor 7,50 euro kunnen klanten alleen catalogustitels huren, voor tien euro mogen ze daarbij tevens één film in bezit hebben, voor vijftien euro twee en voor twintig euro drie films.

Dat heeft directeur/eigenaar vanVSN en Moving Pictures Holding, Dirk Meiners, gezegd in een interview met Entertainment Business Week. VSN’s moedermaatschappij nam eind november vorig jaar Movie MAX en Videoland over van het failliete Entertainment Retail Group. De activiteiten van Videoland en Movie MAX zijn sinds maart ondergebracht in de Retail Franchise Company.

De nieuwe abonnementsvormen zorgen er volgens Meiners voor dat de videotheken zich op de grootste klanten toeleggen, ‘maar dat je meer kunt halen uit het gros van je bezoekers’. Voorts is er ook een gegarandeerde omzet met hete zomers en grote voetbaltoernooien, legt Meiners uit.

“Het nadeel van een film terugbrengen ben je kwijt. Je brengt geen film meer weg, maar je gaat een nieuwe halen”, ligt Meiners toe. “Daardoor neemt de bezoekfrequentie toe en in plaats van de film alleen in de dropbox te gooien, gaat de consument weer neuzen in je winkel. Dat is heel belangrijk om bijverkopen te realiseren.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!