Reizen meest verkochte product online

Reizen zijn het meest verkochte product op internet. Tussen 2006 en 2010 steeg het aantal boekingen van vakanties via het web met veertien procentpunten, waarmee het samen met kleding de snelst groeiende productgroep is. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van alle frequente e-shoppers boekten het afgelopen jaar bijna zes op de tien een reis op het web. In totaal schaften 9,3 miljoen Nederlanders vorig jaar iets aan via internet, aldus het CBS.

Het percentage internetters dat spullen online koopt is daarmee gegroeid tot 77 procent. In 2006 was dat nog 61 procent, stelt het CBS. Vrijwel in alle product- en dienstgroepen nam het aantal aankopen toe, behalve bij hardware.

Het aandeel bedrijven dat minimaal 5 procent van de verdiensten elektronisch binnenhaalt, is van 2008 op 2009 opgelopen van 16,5 procent naar 18,4 procent. ‘Dat betekent een flinke toename van het belang van elektronische verkopen voor Nederlandse bedrijven’, zo concludeert het statistiekbureau.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!