Nieuwe eigenaar voor Scotch & Soda

Het Nederlandse modelabel Scotch & Soda komt in handen van het Amerikaanse Kellwood Co., onderdeel van Sun Capital Partners. De huidige directie van het merk, Joep Krouwels, Erik Bijlsma en Patrick Munsters, blijft zitten. Samen met Kellwood wil Scotch & Soda internationaal verder uitbreiden. Welk bedrag er bij de overname kwam kijken is onbekend. De acquisitie wordt naar alle waarschijnlijkheid volgende maand afgerond.

Kellwood ceo Michael Kramer werd enthousiast over het merk toen hij voor het eerst het filiaal in SoHo, Manhattan binnenliep. Hierop nam hij contact op met het hoofdkantoor in Amsterdam, waar ze hem vertelden dat het merk niet te koop was. Na lang aandringen en een half jaar onderhandelen werd de deal afgelopen maandag beklonken. Voor Kellwood is dit de grootste en eerste internationale acquisitie.

Munsters, Bijlsma en Krouwels herlanceerden Scotch tien jaar geleden nadat het oorspronkelijk in 1985 was opgericht door Laurent Hompes. Vier jaar geleden begon het merk met het openen van eigen winkels. In september 2007 ging het eerste filiaal open in Utrecht. In maart 2008 volgde een tweede winkel, dit keer in Amsterdam.

Momenteel heeft Scotch & Soda meer dan dertig winkels in Nederland, België, Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk, Turkije, Amerika, Australië en Canada. Het aantal verkooppunten ligt rond de zevenduizend in ruim dertig landen. Het bedrijf heeft 250 medewerkers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!