Omzetdaling Nederland is uitzondering voor Beter Bed

De omzet van slaapkamerspecialist Beter Bed is in Nederland in het eerste halfjaar van 2011 met één procent afgenomen ten opzichte van vorig jaar. In de zeven andere Europese landen waarin de formule actief is steeg de omzet met gemiddeld 4,1 procent naar 185,5 miljoen euro. De nettowinst nam met 7,8 procent toe naar 1,6 miljoen euro.

Beter Bed hanteert een agressief winkelbeleid. Er worden veel nieuwe winkels geopend, maar er worden ook veel vestigingen gesloten. Zo opende de keten in dit eerste half jaar 56 winkels maar sloot het tegelijkertijd 26 filialen. Dit winkelbeleid wordt buiten Nederland in alle landen waarin de keten actief is gehanteerd.

"We vestigen ons ergens tot er elders een betere plek vrijkomt. We kunnen dit omdat de investeringen laag zijn. We zijn gemakkelijk te verhuizen en in landen als Duitsland en Polen zijn de huurcontracten veel flexibeler dan in Nederland", aldus bestuursvoorzitter Ton Anbeek.

Naast het Nederlandse Beter Bed vallen onder de Beter Bed Holding nog vijf formules. Veruit de grootste is beddenwinkel Matrazen Concord. Deze keten telt 955 van de in totaal 1.147 winkels en was met een een omzet van 109,2 miljoen euro in de eerste zes maanden goed voor 59 procent van de totale concernomzet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!