FNV: 'C1000 intimideert DC-medewerkers'

Volgens FNV Bondgenoten intimideert C1000 medewerkers van zijn distributiecentrum (dc) in Woerden. Uit protest overhandigt een afvaardiging van 150 dc-krachten donderdag een petitie aan Wytse Feringa, p&o-directeur van de supermarktketen.

"We zetten ons graag volledig in voor C1000, maar daar zijn wel normale werkomstandigheden voor nodig", aldus Dirk-Jan Brink, C1000-medewerker en kaderlid FNV Bondgenoten. "We hebben geen invloed op wanneer we werken of vakantie willen opnemen. De chauffeurs in ons DC worden gedwongen tot een vierdaagse werkweek, hierdoor werken ze minder en krijgen ze dus veel minder loon. We zijn het beu."

De bond meent dat er sprake is van een toenemende werkdruk en verslechterde arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zou er niet open over het ziekteverzuimbeleid of grote veranderingen worden gecommuniceerd. In de petitie eisen de werknemers dat Feringa uiterlijk 15 september met een voorstel tot verbeteringen komt.

In reactie naar Distrifood geeft C1000 aan zich niet te herkennen in het beeld dat de FNV schetst. "Als bedrijf, in een dynamische branche als de levensmiddelenbranche, is het belangrijk je regelmatig aan te passen aan veranderende marktomstandigheden of klantbehoeften. Dit vraagt soms om veranderingen, die ook wat van onze medewerkers vragen. In zulke gevallen gaat C1000 zeer zorgvuldig om met de belangen van de medewerkers. Daarom worden alle veranderingen zorgvuldig en uitgebreid met de medezeggenschapsraad besproken. Alleen na goedkeuring van deze raad worden verandering doorgevoerd."

Naar eigen zeggen houdt C1000 zich aan alle afspraken conform de cao. "We maken zelfs afspraken met de medezeggenschapsraad die positief afwijken ten aanzien van deze cao. Komende donderdag zullen we zeker de petitie aannemen en zorgvuldig bestuderen, we staan altijd open voor suggesties van onze medewerkers en gaan graag op een positieve manier het gesprek met hen aan."

Bij het distributiecentrum in Woerden werken circa driehonderd vaste krachten en 350 uitzendkrachten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!