'AH krijgt concurrentie van Edeka en Rewe"

AH to go gaat in Duitsland concurrentie ondervinden van Edeka en Rewe. Dat zegt supermarktkenner Marcel van Aalst van kennisinstituut EFMI. Ahold liet vorige week weten met gemaksformule AH to go de Duitse markt te willen betreden.

"Als je kijkt naar de Duitse markt, zie je, naast discounters Aldi en Lidl, twee supermarktgiganten domineren, Edeka en Rewe. Beide concerns zijn bezig verschillende soorten formules aan te bieden zoals Albert Heijn dat ook doet met XL en AH to go. Dat zijn dan ook de concurrenten waar Ahold tegenaan zal lopen", aldus Van Aalst in het Algemeen Dagblad. Rewe draait in Keulen momenteel een pilot van zijn gemakswinkel Rewe to go.

Van Aalst geeft AH to go een goede kans van slagen in Duitsland. "Het is een nieuw concept waar Duitsland nog niet mee vol staat. De Duitse supermarkten concurreren, net als de Nederlandse, sterk op prijs. In gemakswinkels is deze prijsdruk minder groot. Als je haast of trek hebt, is prijs minder belangrijk."

Eenvoudig zal het volgens hem niet worden. "Het is geen gelopen koers. In Nederland is Albert Heijn heel populair, maar in Duitsland zal men moeten laten zien waar AH voor staat. Bovendien: goede, aantrekkelijke locaties voor winkels liggen niet voor het oprapen. Niet in Nederland, maar ook niet in Duitsland."

Van Aalst meent dat het concern vanwege die schaarste, net als Servex in Nederland, ook in Duitsland zoekt naar een vastgoedspecialist die toegang heeft tot dergelijke locaties. "Met zo’n soort bedrijf zouden ze ook in Duitsland moeten samenwerken, als ze enige schaal willen krijgen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!