Directie Selexyz buitenspel gezet

Topman Matthijs van der Lely van boekhandelsgroep Selexyz maakt tijdelijk plaats voor een crisismanager. Dat meldt het Financieele Dagblad maandag.

Van der Lely kijkt voorlopig vanaf de zijlijn toe nadat huisbankier ABN Amro had geëist om maatregelen vanwege de slechte gang van zaken binnen het winkelbedrijf. Ook financieel directeur Menno van den Brand legt zijn functie tijdelijk neer.

Het buitenspel zetten van de directieleden is volgens een officiële verklaring ‘besloten in goed in overleg met de raad van commissarissen'. Selexyz zit in financiële problemen door tegenvallende verkopen. ABN Amro eiste deze zomer dat de onderneming doorgelicht zou worden. Adviesbureau Grant Thornton kwam daarna tot de conclusie dat een vergaande reorganisatie onder de vierhonderd medewerkers noodzakelijk was.

Van der Lely wordt per 1 oktober vervangen door Arnoud Maas, die eerder in dienst was van Wehkamp en HEMA. Ook voor Van den Brand is een vervanger aangesteld. Bart Koops neemt plaats op zijn stoel. Koops vervulde eerder dezelfde functie bij HEMA, M&S en Miss Etam.

Het tijdelijk opgeven van een functie door topmanagers tijdens een crisissituatie is tamelijk ongebruikelijk, stelt het Financieele Dagblad. Meestal stappen zij in dergelijke situaties definitief op. In dit geval kan meespelen dat beide directeuren tevens grootaandeelhouder zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!