Supers negeren alcoholverbod jongeren

Supermarkten in Amstelveen verkopen vaak drank aan jongeren onder de zestien. Uit mystery shopping-onderzoek in opdracht van de gemeente, blijkt dat zes op de tien jongeren drank meekrijgt in de supermarkt. De kassamedewerkers vroegen vaak niet naar een id-kaart. Wanneer dit wel gebeurde, ging de alcohol soms alsnog over de toonbank. De verkopers zouden moeite hebben met het berekenen van de leeftijd aan de hand van de geboortedatum op de id-kaart.

De gemeente bezocht elf supermarkten drie keer in de afgelopen maanden. Bij dertien van de 33 aankooppogingen achtten de verkopers een identiteitsbewijs niet nodig, en werd de drank gewoon verkocht. Bij zes van de 33 pogingen werd er alcohol verkocht na het tonen van de id-kaart.

Amstelveen heeft dit onderzoek uitgevoerd omdat de gemeente de strijd aan wil gaan met het probleem van drinkende jongeren op straat. De betreffende supermarkten krijgen een uitnodiging voor een gesprek met de burgemeester en wethouder. De gegevens worden daarnaast doorgegeven aan de Voedsel en Waren Autoriteit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!