Repko: 'Het is echt een zware baan'

René Repko, marketingdirecteur van HEMA geeft na 7,5 jaar het stokje door. In een interview met Adformatie zegt de marketeer dat het hoog tijd is voor iets anders. Wat dat is, is nog onduidelijk. “Ik ga eerst detoxen en resetten. Het was een onwaarschijnlijk hectische periode. Ik kijk wel wat er op me afkomt. Dat hoeft niet per se iets te zijn binnen de retailbranche.

Repko zegt te hebben gewacht tot de aangekondigde verkoop van HEMA achter de rug was. Toen dat niet doorging, werd het voor de marketeer tijd om te gaan. “In deze marktomstandigheden is dit een zware baan. Het is echt een groot ding en ik denk dat iemand anders dat nu maar moet doen.” Algemeen directeur Ronald van Zetten neemt tijdelijk de marketing voor zijn rekening. Wie Repko uiteindelijk opvolgt is nog onduidelijk.

Repko zegt dat hij sterkere keuzes had willen maken. “Er zijn zoveel dingen te doen. Moet je je richten op expansie? Of toch maar reclame? Of toch liever CRM? Daar ben je dan lange tijd mee bezig. Je kunt niet alles een beetje doen.” Trots is hij op de vernieuwing van het merk, de formule en het design. “Het design heeft nu een duidelijk handschrift. We hebben een winkel bedacht die het fantastisch doet in het buitenland, en we hebben enorme vooruitgang geboekt op sociale media. Het meest trots ben ik op de Gouden Effie die HEMA in 2009 won.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!