Carmel op de vingers getikt voor 'beschermde' kaneelstok

Snoepgroothandel Carmel mag niet zomaar beweren dat het de Oosterhoutse Kaneelstok en Willen Stuvé-nougat verkoopt. De Bredase kortgedingrechter besloot dat het beschermde merken betreft, die niet zomaar door iedereen gemaakt en verkocht kunnen worden. Als Carmel ooit nog oud-Hollands snoep onder die namen aanbiedt, kost dat de groothandel vijfduizend euro per overtreding.

Holland Foodz, dat sinds de overname van het failliete Rens Joosen Suikerwerk in het bezit is van de merkrechten van de Oosterhoutse Kaneelstok en Stuvé nougat, spande het kort geding aan. Concurrent Carmel kocht na het faillissement restpartijen Willem Stuvé nougat van Rens Joosen op, om deze door te verkopen aan kermisexploitanten. Verder zou Carmel kaneelstokken verkopen die wel erg veel op die van Rens Joosen leken dat de keten en een domeinnaam met de titel ‘Oosterhoutse Kaneelstok’ had geregistreerd.

Holland Foodz kon niet tot een overeenkomst met Carmel komen, en zag zich genoodzaakt naar de rechter te stappen. “De rechter bewijst dat wij de enige echte producent zijn. We willen niet dat dit snoepgoed door een ander wordt gemaakt en met een andere kwaliteit op de markt wordt gebracht”, verklaart Holland Foodz directeur Jan Harm Spijkervet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!