Omzetontwikkeling modebranche stokt

De omzetontwikkeling in de modebranche heeft het afgelopen kwartaal stilgestaan. Dat blijkt uit cijfers van CBW-Mitex. Evenals na een half jaar, blijft ook na negen maanden de cumulatieve omzetontwikkeling 6,1procent achter op 2010.

De verkoop van de nieuwe modecollecties kwam moeizaam op gang. In de zomer had de vele regen flinke invloed op de bezoekersstromen. Bij de start van het herfst- en winterseizoen in september was er juist sprake van warme nazomerweken. Daarnaast zorgen de eurocrisis, overheidsbezuiningen en pensioenperikelen voor een structureel laag consumentenvertrouwen, wat een rem op de koopbereidheid van de consument veroorzaakt.

Het derde kwartaal sloot af met een omzetdaling van 6,9 procent, tegen een stijging van 4,4 procent een jaar eerder. Opvallend is dat een kwart van de ondernemers beter presteert dan vorig jaar en dat er omzetplussen worden genoteerd.

In de schoendetailhandel bleef de cumulatieve omzetontwikkeling 3,8 procent achter op 2010. De eerste helft van dit jaar werd nog met een omzetgroei afgesloten, maar het derde kwartaal noteerde tien procent minder omzet dan in 2010. Ondanks de uitdagende marktomstandigheden realiseerde een derde van de schoenenverkopers toch een hogere omzet dan in 2010.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!