RFS ziet omzet flink stijgen

Retailgroep RFS Holland Holding zag de omzet in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar stijgen met tien procent. Dat laat het moederbedrijf van onder meer Wehkamp.nl en Fonq.nl weten in een persbericht. De omzet kwam uit op 267 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 16,3 miljoen euro.

Alle bedrijven van RFS hebben bijgedragen aan de stijging. Zo realiseerde Wehkamp.nl groei in alle segmenten. Ook groeide de omzet van strategische partners als C&A, Etam Groep, Beter Bed en Scapino.

Daarnaast ontwikkelde de omzet van financieel dienstverlener Lacent zich stabiel en realiseerde Create2Fit, dat acht gespecialiseerde internetwinkels exploiteert, een sterke groei in alle winkels. Ook Fonq.nl groeide onverminderd door. Slechts Plasmadiscounter.nl zag het resultaat afnemen, door een afnemende vraag naar televisies.

“Wij willen onze leidende positie verder uitbouwen door de bestaande merken te laten groeien, nieuwe allianties met toonaangevende retailers aan te gaan en acquisities te doen. Zo zijn wij in de afgelopen twee kwartalen een aantal strategische allianties aangegaan en hebben we met succes Fonq.nl overgenomen”, aldus ceo Paul Nijhof. “Ik kijk met vertrouwen uit naar de komende zes maanden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!