Recordomzet op Black Friday

Amerikaanse consumenten hebben dit jaar op Black Friday voor een recordbedrag aankopen gedaan. De verkopen stegen naar 11,4 miljard dollar (8,6 miljard euro); een groei van 6,6 procent ten opzichte van vorig jaar, aldus marktonderzoeker ShopperTrak.

Het is de sterkste verkoopstijging sinds 2007, toen de omzet op Black Friday met 8,3 procent toenam. Detailhandelaars in de Verenigde Staten lokten op de dag na Thanksgiving tientallen miljoenen klanten met sterke kortingen en vervroegde en verlengde openingstijden.

Ook webverkopen op Black Friday groeiden flink. De omzet via webshops steeg met ruim 24 procent, aldus IBM, die de online transacties van vijfhonderd retailers meet.

Het hele Thanksgivingweekend ging er voor een recordbedrag van 52,4 miljard dollar (39,4 miljard euro) over de toonbank. Dit is een stijging van 16,4 procent, aldus brancheorganisatie National Retail Federation (NRF) gisteren.
In totaal stapten 226 miljoen Amerikanen de (online) winkel in. De gemiddelde koper gaf dit jaar 398,62 dollar (300 euro) uit. Vorig jaar was dat nog 365,34 dollar (275 euro).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!