Visconsumptie neemt af

Nederlanders hebben in het derde kwartaal van 2011 minder vis, schaal- en schelpdieren geconsumeerd. De gemiddelde consumptie kwam afgelopen kwartaal uit op 3,6 kilogram vis per jaar, terwijl dat vorig jaar nog 3,7 kilogram was. Dat blijkt uit consumptiecijfers van onderzoeksbureau Gfk.

De bestedingen aan vis zijn licht gestegen hetzelfde kwartaal in 2010. Dit komt door een stijging van de gemiddelde prijs per kilogram. Het aantal huishoudens dat vis koopt blijft gelijk, maar men is minder vaak vis gaan kopen. Nederlanders zetten gemiddeld eens in de drie weken vis op tafel.

De Gezondheidsraad adviseert consumenten om twee keer per week vis te eten. Nederlanders eten in vergelijking met andere Europeanen relatief weinig vis. De thuisconsumptie van Belgen ligt op twaalf kilogram vis, schaal- en schelpdieren per persoon per jaar.

In Zuid-Europeaanse landen consumeert men zelfs rond de twintig kilogram per jaar. Om de visconsumptie in Nederland te stimuleren is het Nederlands Visbureau dit jaar gestart met de campagne ‘Mannen van de Zee’, waarin het verhaal achter de vis wordt verteld door mensen die dagelijks met het product te maken hebben. Er wordt daarin duidelijk aandacht besteed aan seizoenen, zodat de consument weet wanneer hij welke vis het beste kan eten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!