‘Amazon.nl uiterlijk komende zomer online'

Webwarenhuis Amazon opent binnen enkele maanden een Nederlandse shop. De Amerikaanse onderneming opent uiterlijk in de zomer van 2012 een Nederlandse site. Dat melden bronnen die betrokken zijn bij die stap, zo aldus De Financiële Telegraaf.

Vanuit zijn Britse, Franse en Duitse vestigingen polst de etailgigant partijen of zij via Amazon.nl online willen verkopen. Ook werkt de onderneming aan een Nederlandse marketingafdeling. Een woordvoerder van Amazon ontkent niet dat er Europese plannen zijn, maar ‘over individuele landen doen we in dit stadium geen uitspraken’.

Amazon.com zou in eerste instantie niet gaan leveren vanuit nieuwe verdeelcentra in Nederland. Volgens een kenner neemt het bedrijf ‘altijd alles in eigen beheer’. “Levering gebeurt eerst vanuit zijn distributiecentra net over de grens in Duitsland en vanuit Groot-Brittannië.”

Directeur Daniel Ropers van het Nederlandse webwarenhuis bol.com liet eerder al weten niet uit te sluiten dat Amazon zijn kampen ook in Nederland zou opslaan, maar vrezen doet hij de komst niet. Hij meent dat het lastig is wat toe te voegen aan de Nederlandse markt. “Tot nu toe was Amazon vooral succesvol in die landen waar ze de eerste online winkel waren.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!