‘Faillissementsaanvraag textielketen Landgraaf’

Werknemers van Landgraaf hebben donderdag de vakbonden verzocht het faillissement van de winkelformule aan te vragen. Het verzoek van de leden van vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond was vrijwel unaniem, aldus de vakbonden in een persbericht.

De kledingketen met zo’n zestig filialen verkeert in financiële nood en is niet meer in staat de salarissen uit te betalen. Het winkelbedrijf uit Molenaarsgraaf heeft ruim 150 mensen.

De vakbonden hadden Landgraaf tot woensdag de tijd gegeven om de salarisachterstanden weg te werken of zelf het faillissement aan te vragen. Landgraaf is op geen van deze verzoeken ingegaan.

Volgens Bestuurder Niels Suijker van FNV Bondgenoten zijn de salarisachterstanden tot meer dan twee maanden opgelopen. “Dus dan komt de termijn van drie maanden dat het UWV het achterstallig loon voor zijn rekening neemt snel dichterbij. Hoe zuur het ook is, een faillissement zorgt ervoor dat de werknemers - weliswaar veel te laat - alsnog hun geld krijgen. Het zou onverantwoord zijn om nu niet in te grijpen.”

Eerder: Kledingketen Landgraaf op rand faillissement

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!