Werknemers zien het somber in

Een nieuwe golf van bezuinigingen en reorganisaties veroorzaakt angst en ontevredenheid bij Nederlandse werknemers. IKEA is de enige retailer onder de opvallendste verliezers van dit jaar.De rapportcijfers aan werkgevers hebben een nieuw laagterecord bereikt, zo blijkt uit het jaarlijkse Incompany 200-onderzoek naar medewerktevredenheid.

Volgens René Garhardus, hoofdredacteur van Incompany, draagt vooral het gedaalde vertrouwen in de baanzekerheid en de carrièrekansen bij aan het negatieve beeld. “Werknemers zagen de huidige reorganisatiegolf niet aankomen en schrikken zich rot. Ze zijn opvallend somber over hun toekomstperspectief.”

Vooral binnen de overheid slaat het sentiment ineens om. Onder invloed van overheidsbezuinigingen dalen hun rapportcijfers drie keer zo snel dan het marktgemiddelde. De grootste verliezers van deze crisis zijn echter de werknemers binnen de zakelijke dienstverlening en ICT. Ten opzichte van de piek op medewerkertevredenheid in 2008 verliezen zij verreweg het meeste terrein.

De rapportcijfers die werknemers toekennen aan hun werk dalen dit jaar twee keer zo snel dan in 2010 en vier keer zo snel dan in het eerste crisisjaar. Eén op de vijf organisaties scoort nu een onvoldoende, terwijl het topsegment, dat een zevenplus scoort, is gehalveerd. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!