Kleine winkeliers verkopen energie

Energiebedrijf Eneco werkt samen met zelfstandige retailers om energie aan te bieden. Een eerste proef bij een aantal kleine winkeliers werd positief ontvangen. Eneco streeft in eerste instantie naar honderd verkooppunten van elektriciteit en gas.

De nieuwe aanpak is klantvriendelijker dan alleen verkoop van stroom en gas via internet en aan de deur, stelt Dirk-Jan Middelkoop, manager Werving van Eneco. “Veel mensen zijn helemaal niet bezig met vragen over energie, maar als ze in een winkel komen, blijken ze wel de tijd te willen nemen”, vertelt Middelkoop. “In winkels kun je klanten vertellen dat ze goedkoper uit kunnen zijn, en je kunt de tijd nemen om vragen te beantwoorden over duurzaamheid. Daar is geen ruimte voor op internet.”

De samenwerking is ook voor de winkelier voordelig, zegt Ritsaert van Vugt, commercieel directeur van winkelketen One Mobility. “Klanten willen uitleg over energiecontracten en zijn op zoek naar de zekerheid dat ze gewoon stroom en gas blijven krijgen. Dat ging ook zo bij de introductie van adsl. Als het eenmaal gaat lopen, zal het ook met energie hard gaan”, aldus Van Vugt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!