ANWB tevreden met eerste maand autokoopservice

De ANWB is tevreden over zijn eerste maand als bemiddelaar in particuliere autoverkoop op internet. Dat laat woordvoerder Ad Vonk weten aan de BOVAGkrant. Sinds de start op 15 november trok Anwbautokoopservice.nl 85 duizend unieke bezoekers. Uiteindelijk leidde een op de acht offertes tot een aankoop.

Geïnteresseerde automobilisten kunnen op de site van de service eerst een offerte aanvragen, waarvoor twintig euro moet worden betaald. Bij akkoord wordt online een voorlopige bestelling geplaatst, die vervolgens telefonisch wordt doorgesproken. De ANWB stuurt de klant daarna een koopcontract in pdf, dat hij ondertekend retour moet sturen.

De autokoopservice van de ANWB werkt op dezelfde manier als Nieuweautokopen.nl van NAK Internet, waar de bond mee samenwerkt. Autokopers kunnen een bestelde auto ophalen bij de merkdealer, thuis laten bezorgen of oppikken in het vorig jaar geopende 'aflevercentrum' van Nieuweautokopen.nl. Het pand is inmiddels ook voorzien van een bord met de naam ANWB Auto Almere.

Vonk vindt het nog ‘te pril’ om met concrete cijfers over de service naar buiten te komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!