Jumbo nog altijd op overnamepad

Jumbo heeft na C1000 mogelijk nog meer overnames op de planning staan. Dat zegt financieel directeur Ton van Veen. “De Nederlandse markt is nog steeds versnipperd. De consolidatie is nog niet ten einde en dat biedt verdere groeimogelijkheden in de toekomst.” Volgens Van Veen heeft de keten zijn handen voorlopig nog wel even vol aan C1000. “Maar ik ga er van uit dat dit niet ons laatste kunstje is”, zegt Van Veen in het Financieele Dagblad.

Van Veen acht het onwaarschijnlijk dat Jumbo de beurs of kapitaalmarkt op gaat. “Onze filosofie om primair voor de klant te gaan en ondernemerschap centraal te stellen, gedijt goed in ons governance model. Als je te maken hebt met investeerders via de kapitaalmarkt kom je in een ander krachtenveld. We hebben een solide basis voor onze business case en denken dat we een sterk platform hebben.” 

Over de deal zegt Van Veen dat hij het niet mogelijk achtte om C1000 voor minder dan negenhonderd miljoen euro over te nemen. “Objectief gezien is het een goede prijs. Als we hadden gewacht tot we in december ons briefje met het bod mochten inleveren, hadden we zeker niet minder betaald.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!