Skimmers op nieuwe manier actief

Skimmers hebben een nieuwe manier gevonden om aan geld te komen. De Oost-Europese criminelen zetten een plaatje over de geldsleuf met daarin dubbelzijdig tape. Hierdoor lijken de bankbiljetten er niet uit te komen, en is de pinner geneigd weg te lopen. De methode wordt cash trapping genoemd.

Vaak belt de pinner pas thuis met de bank. Criminelen kunnen dus in alle rust het geld weg halen. Volgens de Vereniging van Banken en het Landelijk Skimming Point neemt deze vorm van fraude toe in ons land. Vorige week werden er in Gelderland twee Roemenen aangehouden die bezig waren een pinautomaat te manipuleren. In Europa lag het aantal gemelde slachtoffers in de eerste helft van 2011 op 11.220, een stijging van zeventig procent meer dan een jaar eerder.

“Nu vooral de chip van de bankpas wordt gebruikt, hebben we het skimmers lastig gemaakt”, aldus woordvoerder Ingie Rijgersberg van het Landelijk Skimming Point. “Daarom gaan ze op zoek naar andere technieken. Dit is minder lucratief, want bij skimmen kan men grote bedragen pinnen en hebben klanten het minder snel door. Maar het is wel effectief.”

Volgens het Landelijk Skimming Point is het voor pinners onmogelijk om de fraude van de automaat af te lezen. Wel adviseert het meldpunt om vooral bij de pinautomaat te blijven staan wanneer het geld er niet uitkomt, en de politie te bellen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!