Selexyz voert nieuwe saneringen door

Boekenketen Selexyz treft nieuwe maatregelen om de toekomst van haar winkels veilig te stellen. In een personeelsmededeling laat het winkelbedrijf weten opnieuw te gaan saneren en tijdelijk alle salarissen te bevriezen. De keten hoopt daarnaast één of meer nieuwe financiers aan te trekken.

De retailer spreekt in de brief van een structurele omzetdaling. “Daarom moeten we op zoek naar een nieuwe formule, die we met een goedkopere organisatie op zowel hoofdkantoor als in de winkels op een andere manier moeten invullen.”

Rond het bevriezen van de salarissen speelt nog wat onduidelijkheid. De keten heeft al twee keer uitstel gevraagd voor de toepassing van de cao-afspraken. Meer uitstel is niet mogelijk. “Ze kunnen aankondigen wat ze willen, maar ze hebben toch aan de cao te voldoen”, aldus CNV-vakbondsbestuurder Jeroen Warnaar.

Eerder trof Selexyz al maatregelen door nieuwe producten als speelgoed en huisraad aan haar assortiment toe te voegen. Daarnaast werd het hoofdkantoor in Houten te huur gezet. De belangrijkste schuldeisers van de keten, het Centraal Boekhuis en ABN Amro hebben verder afgesproken minder te factureren tot de keten de financiële moeilijkheden te boven is.

Selexyz zou vooral tegen de lamp lopen omdat de overstap naar internet te laat is gemaakt. De internetomzet laat nog steeds te wensen over. Wel is er vorige week een nieuwe website gelanceerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!