Vakcentrum komt met eigen keurmerk

Het Vakcentrum heeft een speciaal keurmerk opgericht voor zelfstandige supermarktondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ondernemers kunnen een keuring aanvragen om, wanneer er aan de voorwaarden wordt voldaan, het Super Supermarkt Keurmerk te ontvangen.

“Op deze manier kunnen ondernemers zich profileren op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus Patricia Hoogstraaten. “Ze laten zien dat ze lokaal betrokken zijn en duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan." Het keurmerk is niet bedoeld voor supermarktfilialen.

Om in aanmerking voor het keurmerk te komen moeten ondernemers aan zeven voorwaarden voldoen. Hieronder vallen energieverbruik, assortimentssamenstelling, veiligheid, afvalbeleid, transport, lokale meerwaarde en personeelsbeleid. Het keurmerk is vervolgens twee jaar geldig.

Om de afhankelijkheid te waarborgen werkt het Vakcentrum samen met TNO. Volgens het Vakcentrum vullen ondernemers vaak een tal van mvo-aspecten in, maar kunnen ze hier communicatief vaak te weinig mee. Een keuringsverzoek kost ondernemers duizend euro. De eerste honderd deelnemende ondernemers hoeven echter niets te betalen voor het keuringsrapport.

Het Vakcentrum meent dat individuele ondernemers meer kunnen doen met het inzetten van nieuwe media in het lokale marktgebied. Commerciële organisaties zouden hier een stuk beter in zijn, terwijl nieuwe media juist lokaal de waarde hebben om de consument naar de winkel te trekken. In de afgelopen maanden zijn bij een tiental ondernemers pilots gehouden. De resultaten hiervan zijn verwerkt in workshops en enkele tools die de zelfstandigen kunnen inzetten. Voorbeelden hiervan zijn de inzet van wifi, social media, QR-codes en Google Places.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!