Standaard Boekhandel gaat voor multichannel

De Vlaamse boekenketen Standaard Boekhandel heeft de overstap gemaakt naar een multichannel-strategie. Klanten kunnen bij de nieuwe webwinkel boeken, cd’s, dvd’s en games bestellen. De keten ging hiervoor de samenwerking aan met hybris, leverancier van het platform, en Unic, die verantwoordelijk is voor de implementatie van de nieuwe shop.

Standaard Boekhandel, dat meer dan 140 fysieke winkels in België heeft, wil met de online shop consumenten meer flexibiliteit bieden. “Dat sluit goed aan bij het eerste basisprincipe van onze organisatie om producten aan te bieden, daar waar de mensen zijn”, zegt Geert Schotte, lid van het directiecomité.

“De markt van online winkelen ontwikkelt zich razendsnel”, vervolgt Schotte. “De positie die wij innemen in België wordt met de nieuwe webwinkel nog eens versterkt. Wij creëren zo een goede combinatie van off- en online verkoop, waarbij de zelfstandige uitbaters van beide mogelijkheden kunnen meegenieten. Welk kanaal de klant ook kiest, hij wordt op dezelfde manier geholpen.”

Klanten kunnen er voor kiezen om de online bestelling in de fysieke winkels af te halen. “Zo besparen ze op verzendkosten en komen zij bovendien weer naar onze winkels”, aldus Schotte.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!