Consumentenautoriteit verscherpt toezicht webshops

De Consumentenautoriteit gaat sneller optreden tegen webwinkels die zich niet aan de regels houden. Onbetrouwbare webwinkels krijgen een waarschuwing of worden uit de lucht gehaald. “Het aantal klachten over webshops die het bestelde product niet leveren of die het geld niet terug betalen als men binnen de wettelijke termijn van de koop afziet, neemt navenant toe”, aldus Bernadette van Buchem, directeur Consumentenautoriteit.

“Door snel optreden moet de consumentenschade worden beperkt en het vertrouwen worden hersteld. De signalen die wij ontvangen via ons loket ConsuWijzer zijn daarbij een belangrijke inbreng.” De toezichthouder wil ondernemers daarnaast voorlichten over de geldende regels.

De Consumentenautoriteit gaat zich ook sterk richten op het bestrijden van misleidende en agressieve telemarketing en misleidende reisprijzen. Consumenten zouden veel last hebben van agressieve telefonische werving voor energie- en telecomcontracten, puzzelboekjes of goede doelen. Zij ontvangen vaak verwarrende of onvolledige informatie, waardoor soms ongewild een contract wordt afgesloten. De toezichthouder wil betere afspraken maken met de sector en strenger optreden tegen bedrijven die deze afspraken niet naleven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!