Arnhem profileert zich nadrukkelijker als modestad

De Arnhemse volkswijk Klarendal vormt sinds afgelopen najaar een broedplaats voor net afgestudeerde modeontwerpers, die hun eigen onderneming willen starten. De wijk krijgt een nieuwe impuls door de verzameling van beginnende couturiers, in een pand aan de Sonsbeeksingel.

Een felgekleurd billboard met daarop ‘Incubator’ markeert de plek van het modepand, waarin acht ateliers en een presentatieruimte zijn gevestigd. Hier kunnen startende couturiers leren over ondernemersplannen en verdienmodellen.

“Afgestudeerde ontwerpers vinden het lastig om zichzelf scherp te profileren en hun modelabel strategisch te presenteren”, vertelt Daniëlle Wanders, die de Incubator leidt. Wanders begeleidt nu vier afgestudeerde kandidaten, die binnen twee jaar op eigen benen moeten staan.

De Incubator krijgt onder meer subsidie van de gemeente Arnhem, die wil concurreren met Amsterdam. Bovendien wordt er door het project meer werkgelegenheid gecreëerd en versterkt het de relatie tussen bedrijfsleven en de creatieve sector.

Een samenwerking tussen Arnhem en Amsterdam zou niet eenvoudig zijn, maar heeft volgens algemeen directeur Han Bekke van brancheorganisatie Modint wel een meerwaarde. “Ook de Universiteit van Twente zou bij de samenwerking betrokken kunnen worden. Daar doen ze veel onderzoek naar textiele materialen. De kennis uit Twente en het talent uit Arnhem kunnen dan worden getoond in Amsterdam”, aldus Bekke.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!