Plan voor outletcentrum in Gronings Zuidbroek

Ben Kolff, commercieel directeur van de McGregor Fashiongroup, heeft plannen voor een outletcentrum in het Groningse plaatsje Zuidbroek. Het project genaamd, ‘Designer Outlet Noord-Nederland’, wordt geen tweede Bataviastad, maar ‘een outletcentrum dat past bij de identiteit van het gebied en herkenbaar is’, aldus de initiatiefnemer.

Kolff presenteerde het plan samen met twee andere partners aan de Provinciale Staten. De financiering van het outletcentrum, waar zo’n dertig miljoen euro voor nodig is, is volgens Kolff al rond. “We kunnen zo beginnen.”

De provincie is echter nog niet direct enthousiast. Volgens RTV Noord wordt daar gevreesd voor de werkgelegenheid in de omliggende plaatsen. Burgemeester Eduard van Zuijlen van Menterwolde, waar Zuidbroek onder valt, noemt het juist een ‘geschenk uit de hemel’ dat er een ondernemer langs komt die vijfhonderd tot duizend banen wil scheppen.

Kolff wil in de factory outlet merken als Hugo Boss en Gaastra aanbieden. “De avantgardistische top. Geen Prada, Gucci en Armani.” Het enige probleem is nog dat grootschalige handel bij Zuidbroek zou botsen met het bestemmingsplan. Groningen is echter geen mogelijkheid voor de initiatiefnemers. Daar zou te veel concurrentie zijn. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!