Europees iDEAL-systeem blijft voorlopig uit

De mogelijkheid om bij buitenlandse webwinkels met iDeal te kunnen betalen, laat de komende jaren op zich wachten. De betaalvoorkeuren en gehanteerde systemen zijn in Europa te afwijkend voor snelle harmonisatie.
Deze vertraging staat internationale handel in de weg.

Volgens de Europese Commissie zijn Nederlandse consumenten terughoudend als het aankomt op kopen over de grens. “Veertig procent van de Nederlanders wil bij buitenlandse webwinkels met iDeal kunnen betalen”, aldus Max Geerling van Currence. “Dertig procent geeft voorkeur aan de creditcard en dertien procent wil PayPal.”

Currence toonde vorig jaar met banken in Duitsland en Oostenrijk aan dat het Nederlandse iDEAL-systeem in internationaal verband kan werken. Het concept ligt nu ter beoordeling bij de Europese Commissie, die zich beraadslaagt over de financieel-digitale weg vooruit.

“Er zijn maar weinig op bancaire systemen gebaseerde mechanismen die aansluiten op de wens van de Nederlandse consument”, aldus Geerlings. “We zijn nog ver verwijderd van harmonisatie van de online betaalsystemen.” Volgens Geerlings heeft de Europese Commissie het vermogen om de markt met een harde duw in een bepaalde, harmoniserende richting te duwen. Of zij dat daadwerkelijk gaan doen, is onduidelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!