App bepaalt juiste kledingmaat

Consumenten die online kleding aanschaffen, krijgen voortaan hulp van een applicatie die hen vertelt of kleding past. Ontwikkelaar Clothes Horse verwacht dat de applicatie het percentage klanten verlaagt dat zijn kleding retourneert omdat die in het ‘echte’ leven niet lekker blijkt te zitten. Ook zouden webshoppers door de widget hun online bestelproces minder vaak afbreken.

Klanten beantwoorden in ongeveer dertig seconden een aantal vragen. De vragen richten zich niet alleen op de lengte en het gewicht van de klant, maar ook op onder meer zijn lichaamsbouw en voorkeursmerken. Op basis van een database met menselijke afmetingen en pasmaten van vijftig merken, vertelt de widget vervolgens welke maat de klant aan moet schaffen. Ook geeft de applicatie informatie over hoe het kledingstuk zal zitten, bijvoorbeeld ‘strak rond de borst’ of ‘precies goed bij de hals’.

In de toekomst wil Clothes Horse zijn applicatie integreren op Facebook, zodat webshoppers een winkelprofiel in kunnen richten op basis van merken die ze leuk vinden. De online consument kan zijn profiel vervolgens op iedere kledingwebshop importeren. Verschillende grote moderetailers hebben al interesse getoond in de applicatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!