Bloemenverkopers stappen naar NMa

Bloemistencoöperatie Fleurop verbiedt zijn ondernemers sinds kort bestellingen uit te voeren voor andere partijen. Concurrent Topbloemen, exploitant van Bloemen.nl en Topbloemen.nl, stapt met enkele bloemenverkopers naar de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) om te zien of Fleurop’s besluit door de beugel kan.

“Het kost ons miljoenen euro’s aan omzet”, aldus Wim Meuleman, directeur van Topbloemen. “Maar ook de bloemisten worden hard in hun portemonnee getroffen, omdat die van Fleurop nog maar voor één partij mogen werken”, vertelt Meuleman.

Vijf Fleurop-bloemisten probeerden eerder de statuten van de marktleider te wijzigen zodat samenwerking met andere partijen mogelijk bleef. Het voorstel werd echter verworpen tijdens een ledenvergadering van Fleurop. De bloemisten werden vervolgens uit de ondernemersvereniging gezet. Volgens Frank Buddels, directeur van Fleurop, lieten deze ondernemers zich voor het karretje van Topbloemen spannen. “Als je ons met een mes in de rug wil steken, moet je ook de consequenties daarvan aanvaarden”, aldus Fleurop-directeur Frank Buddels. Het vijftal heeft een kort geding aangespannen tegen Fleurop om het royement terug te draaien.

De klacht van Topbloemen maakt geen enkele kans, meent Buddels. De NMa ging in 1999 zelf akkoord met de bijzondere marktpositie van Fleurop. “Ook in andere sectoren is het heel gewoon wat wij doen. De DA-drogist verkoopt toch ook geen Kruidvatproducten?”, aldus Buddels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!