Schrikkeldag kost gezin 60 euro extra

Nederlandse gezinnen moeten rekening houden met gemiddeld 57 euro aan extra kosten op 29 februari. Dit meldt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

In de berekening is het Nibud uitgegaan van een gezin met twee kinderen en een netto maandinkomen van drieduizend euro. De 57 euro gaan op aan een dag extra eten en drinken, en aan kosten voor gas, water en licht. Ook verbruiken consumenten een dag extra benzine. Alleenstaanden geven gemiddeld 37 euro extra uit door de schrikkeldag.

Het Nibud noemt ook enkele voordelen van de februaridag. Mensen met een sportschoolabonnement kunnen een dag gratis sporten. Ook kunnen consumenten een dag gratis internetten en televisiekijken. In totaal kost de schrikkeldag een gemiddeld Nederlands gezin veertien euro; een alleenstaande is in totaal zeven euro extra kwijt deze maand.

In de berekening is niet meegenomen dat werknemers die in loondienst zijn, deze maand een dag extra moeten werken. Zelfstandige ondernemers hebben juist de kans om meer inkomsten te genereren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!