Ontslag door uitlatingen op Facebook 'terecht'

Een medewerker van Blokker is terecht de deur gewezen nadat hij zich op Facebook grof over de keten had uitgelaten. De kantonrechtor in Anrhem besloot dat de werknemer zich niet mag beroepen op de vrijheid van meningsuiting.

De man was sinds dit jaar werkzaam als magazijnmedewerker in het distributiecentrum in Geldermalsen. Hij had tevergeefs om een voorschot gevraagd, waardoor de man zich niet alleen ‘ongefokt ging gedragen’ op de werkvloer, maar ook zijn gal op Facebook spuwde.

“Blokker wat een hoerebedrijf spijt dak er ben gaan werken en die mensen ook die er werken vooral me teamleider wat een gore achter de ellebogen nijmegseple nep wout je ken aan die kkstreken van hem wel merken dat hij uit nijmegen ko en wout uis geweest de hoerestumperd ooit komt mijn dag en geloof me dan st ze te janken kkhomo,s”, aldus de integrale tekst op zijn profielpagina. Nadat een collega van de werknemer Blokker over de berichten tipte, beëindigde Blokker direct het dienstverband. De werknemers stapte vervolgens naar de rechter, omdat Facebook tot zijn privédomein zou behoren. Volgens de kantonrechter valt er aan het privékarakter van Facebook behoorlijk wat af te dingen, zo ook aan het begrip ‘vrienden’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!