'Levensmiddelen worden duurder dan verwacht'

De wereldwijde inflatie zal in 2012 hoger uitvallen dan in eerste instantie werd aangenomen. Dat voorspelt beleggingsfondsentak DWS Investments van Deutsche Bank. Door de terughoudende consument, blijft het herstel van de markt voor levensmiddelen voorlopig uit.

Volgens de economen van DWS blijven ook de prijzen van olie, gewassen en verpakkingsmaterialen aanzienlijk hoog. Alleen door innovatie of nieuwe productcategorieën als biologische producten en huismerken kan er in beperkte mate margeverbetering optreden.

De economen menen dat infrastructuur een grote rol speelt bij de verwachte inflatie. Lokale producenten in Brazilië kunnen door het slechte spoor- en wegennet in het land amper tegen hun Amerikaanse collega’s opboksen. De kosten voor het verbeteren van dit wegennetwerk zouden negentien keer hoger uitvallen dan wat de overheid er momenteel voor heeft begroot. Het Braziliaanse instituut voor logistiek hoopt op meer particuliere beleggingen in de infrastructuur, zodat de concurrentiepositie van Brazilië voor de export van onder meer granen, oliehoudende zaden en suiker naar markten als China significant kan verbeteren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!