Tweede Landmarkt-winkel startsein expansie

Landmarkt heeft zijn tweede vestiging geopend. Consumenten kunnen bij het filiaal, dat in de historische Nettenfabriek van Apeldoorn is gevestigd, terecht voor hun levensmiddelen en (lokale) versproducten. Landmarkt opende in april vorig jaar zijn eerste filiaal in Amsterdam-Noord. De expansie naar Apeldoorn is het startsein voor meerdere vestigingen. Zo wordt er in het najaar een vestiging in Rotterdam geopend, en wil de keten in 2013 uitbreiden met drie filialen.

“In de vestiging in Apeldoorn besteden we veel aandacht aan buurtproducten”, aldus directeur Harm-Jan van Dijk. “Deze producten krijgen tien keer meer ruimte dan de bekende A-merken.” Naast een winkel is er een restaurant in het filiaal gevestigd. De producten die klanten bij de kassa afrekenen worden vervolgens ter plekke bereid.

Van Dijk onderstreept dat de samenwerking met lokale producenten en boeren zeer belangrijk is. “Boeren en tuinders vertelden helemaal geen binding meer te hebben met een klant. Doordat een boer niet weet waar zijn product naartoe gaat, kan hij niet trots zijn op dat product. Dat hopen we met deze insteek te veranderen.” De boeren ontvangen zestig procent van de verkoopprijs, een hoger percentage dan zij van andere supermarkten ontvangen. Landmarkt zegt dit te kunnen bieden omdat er geen gebruik wordt gemaakt van tussenschakels die iets aan de producten willen verdienen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!