Hoop voor Selexyz

Er is goede hoop dat boekenketen Selexyz blijft bestaan. De werknemers van de vijftien vestigingen ontvingen dinsdag hun salaris, terwijl ook de leverantie van boeken weer op gang is gekomen. Dat liet curator Jan Dingemans gisteren weten. Voor de houdstermaatschappij Selexyz Boekhandels heeft de bewindvoerder dinsdag wel faillissement aangevraagd.

Vorige week verleende de rechtbank in Utrecht al uitstel van betaling aan Selexyz Boekhandels en werd Dingemans tot bewindvoerder benoemd. Hij zette direct in op het buiten de surseance houden van de winkels. Met de bank heeft hij inmiddels overeenstemming bereikt over financiering voor de korte termijn.

"Zowel ABN Amro als het Centraal Boekhuis heeft vandaag het vertrouwen in de goede afloop voor de winkels uitgesproken'', aldus Dingemans. ,,Wij zijn nu met man en macht met enkele partijen in onderhandeling om continuïteit voor de winkels te realiseren.'' Hij praat over samenwerking met tweedehandsboekhandel De Slegte, maar er zijn nóg twee partijen die belangstelling hebben. Uiterlijk dit weekeinde moet er uitsluitsel komen.

Selexyz heeft een schuld van vijftien tot achttien miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!