PostNL levert voor Zalando

PostNL levert per 1 juli de bestellingen van online modewinkel Zalando. Ook gaat de pakketservice zich bezighouden met de retourzendingen van de webwinkel. Dit meldt PostNL in een persbericht.

De online modemarkt is een belangrijke speler in de pakketbezorgingsbranche. Uit onderzoek van PostNL blijkt dat in 2011 14,8 miljoen bestellingen van modeartikelen door online consumenten zijn gedaan. Bijna een kwart van de online bestelde kledingstukken wordt teruggestuurd. Samen is dit goed voor zo’n twintig miljoen posthandelingen, waarmee PostNL zich sterker profileert als pakketbezorger. Met deze strategie hoopt PostNL de afkalving op te vangen, die is ontstaan door het verdwijnen van de fysieke briefpost .

Klanten van Zalando kunnen in het bestelproces op Zalando gebruikmaken van PostNL Pakjegemak. “Daarmee laten webshoppers hun bestelling direct op één van onze postkantoren afleveren”, meldt Gerrit Mastenbroek, algemeen directeur van PostNL Pakketten. “We zijn ervan overtuigd dat we daarmee kunnen bijdragen aan de beleving van Zalando-klanten”, aldus Mastenbroek.

De sleutel tot het succes van Zalando, inmiddels de grootste online verkoper in de Nederlandse schoenenbranche, is onder meer toe te schrijven aan de 100-dagenretourservice en het niet berekenen van bezorgkosten. Ook de snelle levering speelt volgens marketingexperts een cruciale rol in het succes, menen marketingexperts.

“We zijn verheugd dat we in PostNL een betrouwbare distributiepartner te hebben gevonden die aan onze strenge eisen voldoet wat betreft de kwaliteit en de aflevertijd”, vertelt David Schröder, manager van Mybrands-Zalando. “Door de samenwerking met PostNL kunnen we onze activiteiten in Nederland uitbreiden en nog meer naamsbekendheid krijgen”, aldus Schröder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!