Elfduizend Schlecker-vrouwen ontslagen

Drogisterijketen Schlecker zette donderdag elfduizend vrouwelijke werknemers op straat. Het personeel van het failliete Duitse winkelbedrijf had zijn hoop gevestigd op een betaalde overgangsperiode in een arbeidspool. Drie deelstaten wilden echter niet meebetalen aan de staatssteun van 71 miljoen euro.

Het mislukken van de arbeidspool, waarin werknemers een half jaar zouden worden doorbetaald en een omscholingstraject zouden volgen, is voor een groot deel te wijten aan de Duitse liberalen. De FDP in de vrijstaat Beieren zei 'nee' tegen de financiële hulp voor Schlecker. Dit tot grote woede van het naburige Baden-Württemberg, waar Schlecker zijn thuisbasis heeft. “Ik ben niet alleen verwonderd, maar zelfs verbijsterd”, aldus Nils Schmid, vicepremier van Baden-Württemberg.

De ontslagbrieven werden gisteren getekend door curator Arndt Geiwitz. Er zijn nu nog zo’n veertienduizend overwegend vrouwelijke Schlecker-werknemers aan het werk in de resterende drieduizend drogisterijen. Ruim tweeduizend vestigingen sloten zaterdag hun deuren. Geiwitz gaat nog tot Pinksteren door in de zoektocht naar een koper voor Schlecker.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!