'Jumbo gaat C1000 toch ontmantelen'

Supermarktketen Jumbo gaat de C1000-formule binnen een paar jaar afbouwen. Dit melden bronnen rondom de retailer tegenoverDistrifood. Eerder liet voormalig C1000-directievoorzitter Tom Heidman nog weten dat het uitgangspunt was dat zowel de Jumbo- als de C1000-formule bleven bestaan.

Het verkoopproces van een groot aantal C1000-winkels wordt naar verwachting deze week afgerond. Dit weekend werd hierover nog met enkele partijen onderhandeld. Het betreft de achttien winkels die door de Nationale Mededingingsautoriteit (NMa) zijn aangewezen, maar ook andere vestigingen. De logistieke organisaties van Jumbo en C1000 worden samengevoegd, wat inhoudt dat ook het aantal distributiecentra op termijn wordt ingeperkt.

Medewerkers en ondernemers worden naar alle waarschijnlijkheid aan het einde van deze week geïnformeerd over de stand van zaken. Jumbo doet verder nog geen uitspraken over de toekomst van de C1000-formule of over de gevolgen voor het personeelsbestand. “Eind april komen we met mededelingen”, zegt een woordvoerder van Jumbo. “Bij dat statement laten we het vooralsnog.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!