Mislukt Catshuisberaad treft retail

Het mislukte Catshuisoverleg heeft verregaande gevolgen voor detaillisten. “We hebben in Nederland een pensioen-, euro- en woningcrisis ineen”, vertelt Ton Anbeek, ceo van Beter Bed. “De val van het kabinet heeft de levensduur van die crises voor onbepaalde tijd verlengd. Maar in mijn markt zit al tijden geen slagroom meer op de taart.”

Beter Bed moet de kwartaalcijfers nog onthullen, maar ‘voor februari zitten we al op min elf procent’, aldus Anbeek. Ook Macintosh, het bedrijf achter onder meer Kwantum, Manfield en Scapino, ziet het somber in. De omzet steeg in het eerste kwartaal alleen door een overname. Budgetwinkel Scapino is de enige keten die het beter doet dan vorig jaar, maar woonwinkels moesten bijna tien procent inleveren.

“Voor ons telt alleen het weer en consumentenvertrouwen”, zegt Anbeek. “Als er niet snel een nieuw leiderschap komt, voorzie ik minder investeringen en meer kostenbesparingen in het bedrijfsleven. Er komen winnaars en verliezers van deze crises”, meent Anbeek. “Geluk en wijsheid bepalen wie.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!