Thuiswinkel.org telt 1500 leden

Belangenorganisatie Thuiswinkel.org heeft haar 1500ste lid mogen verwelkomen. Het 1500ste lid is 4me, een bedrijf dat mobiel betalen door middel van QR-codes aanbiedt. Ed Nijpels, voorzitter van Thuiswinkel.org spreekt van een ‘mijlpaal’ voor de belangenorganisatie voor webwinkels. “Het staat symbool voor de enorme groei en ontwikkeling die verkoop op afstand doormaakt.”

4me, dat onder leiding staat van Hans Nouwens en Geert Jan van Nunen, is het eerste lid van de belangenorganisatie dat consumenten een volledige mobiele oplossing biedt. “Het kopen ‘waar en wanneer je maar wilt’ met je smartphone is aantrekkelijk voor zowel consumenten als bedrijven”, aldus Nijpels. “Hierdoor worden bijvoorbeeld advertenties in dagbladen, magazines, bushokjes en tijdelijk leegstaande winkels een soort etalage van waaruit je direct kunt kopen.”

Volgens Nijpels is online shoppen onder consumenten algemeen goed geworden. Hierdoor is er voor Thuiswinkel.org nog meer werk aan de winkel. “Op het gebied van wet- en regelgeving is het belangrijk dat we onze stem laten horen. Denk alleen al aan bestemmingsplannen van gemeenten. Het is al verschillende keren voorgekomen dat webwinkels hierdoor in de knel komen.”

Ook op het gebied van betalingsverkeer is er een klus te klaren. “Wij willen heel graag een goed betalingssysteem à la iDEAL dat overal in Europa op dezelfde manier werkt. In Europa is heel veel versnippering op het gebied van betalingsverkeer, maar zeker ook op het gebied van wetgeving.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!