Britse retailers verhuizen vaker naar stadsrand

De belangrijke Britse winkelstraten hebben steeds meer te maken met leegstand nu retailers hun heil vaker buiten de stad zoeken. Marks & Spencer en enkele discountketens mijden grote steden en verhuizen naar zogenoemde ‘out-of-town markets’. Deze plekken zijn in principe bestemd voor retailers met grote filialen. Er zijn genoeg parkeerplekken en het gebied is eenvoudig te bereiken met de auto.

Poundworld opende in 2011 36 filialen in ‘out-of-town markets’. Marks & Spencer werd al gauw gevolgd door retailers als Next, Pets at Home, Wickes, M&S, Toys R Us, Sports Direct en New Look, die ook hun kansen buiten de stad zien. “Zodra ze de stad kunnen verlaten, doen ze dat”, aldus retailexpert Trevor Wood. Het leegstandspercentage op deze retailparken ligt op 9,2 procent, terwijl dat percentage in de Britse winkelstraten op 14,6 procent ligt.

Om dit hoge verschil in leegstand kleiner te maken moeten Britse gemeenten volgens Wood snel iets doen aan het aantal parkeerplekken in steden. Het aantal out-of-home markets blijft namelijk fors groeien. Verwacht wordt dat er voor 2018 nog 82 van deze retailparken bij komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!