‘Online apothekersmarkt biedt kansen’

StadsApotheken Nederland wil het gat in de online apothekersmarkt opvullen. Het bedrijf zou over enkele maanden op de markt worden gebracht, maar door het faillissement van Thuisapotheek.nl werden de plannen gewijzigd.

“De lancering kwam in een stroomversnelling”, aldus Henny Atta”, directeur StadsApotheken Nederland. “De markt liet uitdrukkelijk zien dat er behoefte was aan het gemak van online bestellen in combinatie met de persoonlijke aandacht en de gedegen kennis van de echte apotheker.” Consumenten kunnen op de shop van StadsApotheken hun medicijnen of medische hulpmiddelen bestellen. Deze worden vervolgens thuisbezorgd of klaargelegd bij het dichtstbijzijnde afhaalpunt.

Per 1 januari 2012 is de marktwerking in de farmacie ingevoerd. Apothekers en zorgverzekeraars kunnen nu afspraken maken over medische tarieven. Daarvoor werden de prijzen voor farmeutische zorg door de overheid vastgesteld. Het vrijgeven van de prijzen moet apothekers stimuleren kwaliteit te bieden. Deze marktwerking zorgt bij sommige apothekers voor grote problemen. Thuisapotheek.nl ging failliet en Mediq, dat tweehonderd vestigingen in Nederland heeft, draaide een slecht eerste kwartaal. “Patienten hebben veel uitleg nodig bij de apotheek”, aldus Leon Tinke, directeur van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP). “Dit gaat ten koste van de tijd die anders aan zorg besteed wordt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!