Ahold en Coop slepen C1000’s binnen

Ahold neemt 82 C1000-winkels over van supermarktketen Jumbo. Met de aankoop, die 290 miljoen euro kost, zal Albert Heijn nog eens tien procent groeien. Coop koopt 54 C1000-vestigingen voor een niet nader gespecificeerde prijs. De ruim 250 overige C1000-winkels worden binnen drie jaar omgebouwd naar Jumbo-filialen. De verkoop werd donderdagavond afgerond.

“Er was veel belangstelling”, vertelt financieel directeur Ton van Veen van Jumbo. "De keuze viel op Albert Heijn en Coop door de combinatie van de geboden prijs, de toekomstperspectieven van de ondernemers en gemaakte afspraken over werkgelegenheid",  zegt Van Veen. Dat Ahold en Coop aan het langste eind trekken is even slikken voor Sligro, dat al openlijk had aangegeven interesse te hebben in de winkels.

Over de mogelijkheid om met C1000 te stoppen werd de afgelopen maanden al sterk gespeculeerd. Om de pijn te verzachten dat de naam C1000 nu toch van de gevel gaat, komen enkele speerpunten van de C1000-formule terug in de Jumbo-strategie. “Zo zijn de C1000-ondernemers sterker in het lokale spel, hebben een beter lokaal assortiment en een speerpunt is de slagersformule. Die gaan we zeer zeker overnemen”, aldus Van Veen. De Jumbo-topman is optimistisch over het bedrijf dat er komt te staan. “Natuurlijk doet iedere winkel die ik moet verkopen zeer. Maar we zullen als Jumbo de onbetwiste tweede speler zijn in het Nederlandse supermarktlandschap”, aldus Van Veen.

De samenvoeging van de C1000- en Jumbo-formule gaat wel banen op de twee hoofdkantoren kosten. Van de dertienhonderd banen verdwijnen er vijfhonderd tot zeshonderd. Ondernemers van de C1000-winkels die verkocht zijn, worden vrijdag ingelicht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!