‘Traditionele kapsalons dreigen te verdwijnen’

Traditionele kapperszaken zien hun klantenbestand slinken door een forse toename aan thuiskappers. De groothandels zijn de boosdoeners, omdat ze de kleine kappers alle kans geven om belasting te ontduiken en de prijs voor een knipbeurt laag te houden. Dit concludeert De Telegraaf na onderzoek.

“Als we niet oppassen dreigt de traditionele kapsalon uit het straatbeeld te verdwijnen”, waarschuwt bestuurslid Rob Vos van branchevereniging Anko. “Inmiddels zijn er 22 duizend geregistreerde kappers, waarvan vijftienduizend werken als zzp’er. Ongeveer twaalfduizend kappers zien het vak vooral als bijverdienste. Die groep is slecht voor de branche”, meent Vos.

Groothandels lijken deze kleine kappers een hand boven het hoofd te houden. De groothandels geven bijvoorbeeld professionele producten zonder ‘factuur op naam’ mee, waardoor kleine kappers hun aankopen deels buiten de boeken houden.

Leveranciers van kappersproducten proberen grossiers te wijzen op verkoopbeleid. Onlangs won leverancier Keune een zaak van een groothandel omdat deze ten onrechte kappersproducten verhandeld zou hebben aan drogisten. “We zijn nu bezig de voorwaarden aan te scherpen”, vertelt een Ralph Erhardt van Keune. “Daarmee maken we beter duidelijk aan wie onze producten verkocht mogen worden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!