‘Btw-verhoging desastreus voor zelfstandige ondernemer’

Door de geplande btw-verhoging zal de helft van de ondernemers twintig procent van zijn nettowinst in moeten leveren. Dit zegt Jan Meerman, voorzitter van brancheorganisatie CBW-Mitex, dat de belangen van zeventienduizend winkels behartigt. CBW-Mitex wil dat de btw-verhoging uitgesteld wordt van 1 oktober 2012 tot 1 januari 2013.

“De politiek realiseert zich niet wat de impact van hun btw-plan is op de detailhandel. Retailers kunnen de btw-verhoging van twee procent niet midden in het seizoen doorberekenen, waardoor ze de kosten voor eigen rekening moeten nemen”, vertelt Meerman.

Retailers met een jaaromzet van vijf ton moeten rekenen op zo’n 2500 euro verlies, rekent CBW-Mitex voor. Omdat verwacht wordt dat consumenten in het laatste kwartaal zo’n 7,5 procent gaan bezuinigen op hun uitgaven, zal dit verlies oplopen tot rond de zesduizend euro. Dit is twintig procent van de nettowinst van de gemiddelde zelfstandige ondernemers.

“Veel zelfstandige ondernemers kunnen dit niet meer dragen en gaan onderuit. Dat heeft ongekende consequenties voor de aantrekkingskracht van de binnenstad en de werkgelegenheid in de detailhandel”, meent Meerman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!