Amsterdam Fashion Week niet bontvrij

De Amsterdam Fashion Week geeft geen gehoor aan de oproep voor een bontvrije modeweek. Dat schrijft Fashion United online. De organisatie wil het gebruik van bont over laten aan ‘de creativiteit en verantwoordelijkheid van de individuele ontwerper’. Wel laat de modeweek weten dat zij geen voorstander is van bont op de catwalk.

“De Fashion Week pretendeert groen en duurzaam te zijn, dus vinden wij dat ze ook geen bont moeten toelaten”, aldus Nicole van Gernert, directeur van dierenbeschermingsorganisatie Bont Voor Dieren in een reactie. De bond deed de oproep samen met Fur Free Fashion en ontwerper Michael Barnaart van Bergen. “Wij vinden dat de Fashion Week als etalage bontvrij moet zijn. Zo kunnen ontwerpers laten zien dat ze zonder bont ook heel creatief kunnen zijn.” Ook Barnaart van Bergen vindt dat creatieve vrijheid niet heilig is. “Je kunt niet alles doen onder dat mom; de Fashion Week moet zich bewust zijn van zijn verantwoordelijkheid”, aldus de ontwerper.

De initiatiefnemers laten weten het er niet bij te laten zitten en zullen binnenkort een lopende petitie met handtekeningen van prominenten uit de modebranche overhandigen aan de directie van AFW. “Nota bene James Veenhoff, de oprichter van de Amsterdam Fashion Week, heeft de lijst ondertekend. Door het gesprek aan te gaan en de petitie en lijst van ondertekenaars aan te bieden hopen we de Fashion Week te kunnen overtuigen,” aldus Van Gemert.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!